Diarré

Diarre er tynd afføring som kan opstå pga. mange forskellige årsager, men som er en meget farlig tilstand for hamsteren pga. risiko for dehydrering. De fleste tænker "Wet Tail" når de ser diarre, men det er sjældent årsagen.

Rammer
I teorien kan diarre ramme alle arter i alle aldre, men vil oftest ses hos meget unge eller gamle dyr, dyr med nedsat immunforsvar eller dyr som har været stresset.

Symptomer
Tynd afføring ses som snavs/snask omkring anus. I slemme tilfælde dehydrering og nedstemthed.

Årsager
Årsagerne til diarre kan være mange og man skal huske at diarre er et symptom og ikke en diagnos. Det er derfor vigtigt at man finder den bagvedliggende årsag til diarren. Det kan skyldes bakterie- eller virusinfektioner, fejlernæring, anden sygdom, fodring med for vandholdigt foder og meget mere.

Behandling
Da årsagerne til diarre er meget forskellige er det vigtigt at kontakte dyrlægen så den underlæggende årsag kan behandles. Når en hamster har diarre vil den blive dehydreret, da kroppens væske ryger ud med afføringen. Dehydrering er farligt for hamsteren og det er derfor vigtigt at handle hurtigt ved diarre. Dyrlægen vil ofte giver hamstere Zoolac eller fibreplex som kan hjælpe med at genoprette tarmforholdene.

Forebygning
Begræns fodring med meget vandholdigt foder som f.eks. agurk.