Min første hamster

Før man køber en hamster
Dansk Hamster Forening anbefaler, at man sætter sig ind i de forskellige arters behov inden køb. Det kan være en god ide og besøge et opdræt, hvis man har lyst til og mærke, røre og have en samtale med en opdrætter, der kan guide en i den rigtige retning, så ens behov og muligheder stemmer overens med valget af hamster.

Hvilket køn?
Endelig kan man vælge mellem at anskaffe en han eller en hun, dog er der ikke den store forskel på hanner og hunner da de temperament mæssigt er meget ens. Guldhamster hunner kan lugte når de er i brunst, og han dværghamster kan til tider også udskille lidt lugt.

Dårlig gaveidé
Som det fremgår af denne og de næste sider, skal anskaffelse af en hamster helst være velovervejet, ikke en pludselig indskydelse. Derfor er det også en meget dårlig idé, at forære nogen en hamster i gave. For udover at de slet ikke er forberedt på den nye beboer, vil al den halløj der jo normalt er ved fødselsdage og jul, kunne gøre hamsteren meget skræmt. Og det er et meget dårligt første indtryk at give den, af en ny familie, et indtryk den måske aldrig glemmer og som gør at den aldrig bliver rigtig tam.