Ferie & rejser

De fleste af os oplever at skulle rejse på ferie på et tidspunkt, og hvis man har en hamster (eller andre dyr) så kan det give nogle problemer. Det mest almindelige er at få andre til at passe hamsteren, men man kan også vælge at tage hamsteren med sig på ferie.

At rejse fra hamsteren

Vælger man at lade hamsteren blive hjemme, skal den passes af andre. Ofte kan man få familie eller ven- ner til at klare opgaven, enten ved at de kommer og kigger til den, eller ved at de får den hjem til sig. Det er en god idé på forhånd at skrive en huskeliste over ting, de skal huske eller være opmærksomme på når de passer hamsteren. Husk at de måske aldrig har prøvet at passe sådan en lille hamster før, og det du synes er helt naturligt kan være nyt for dem.

Nogle gange kan pasning også arrangeres ved de forskellige opdrættere, som ved hvordan og hvorledes en hamster skal passes. Det foregår oftest ved at hamsteren kommer hjem til opdrætteren, i den periode man er på ferie.

Som sidste udvej til disse forslag kan dyrehandleren nævnes. Mange dyrehandlere tilbyder at passe folks dyr mens de er på ferie for et fast beløb pr. dag, så hvis andet pasning ikke kan lade sig gøre, så ring og snak med din lokale dyrehandler for at høre om de yder denne service.

Vælger man at få passet hamsteren, så skal man sikre sig at den bliver tilset minimum en gang om dagen, da man ellers bryder dyreværnsloven.

At rejse med hamsteren

Holder man ferie her i Danmark kan man også overveje at tage sin hamster med sig, og det kan sagtens lade sig gøre. Det bedste vil være at flytte hamsteren over i en transportkasse, og give den lidt foder og væskeholdigt grønt (fx agurk eller æble) under transporten. Den vil sikkert lægge sig til at sove mens man kører, og først komme frem når man er nået målet. Når man så er kommet frem så skal man klargøre buret med strøelse, foder, vand og hvad hamsteren normalt har i sit bur. Har man fx sommerhus så kan man også overveje at have et fast feriebur stående der, så man slipper for at transportere buret hver gang.

Kører man i bil, så er det vigtigt at huske, at man skal ikke holde for lange pauser undervejs og glemme hamsteren. En bil der står i solen bliver meget hurtigt meget varm, og hamsteren kan dø af hedeslag hvis den står sådan for længe. Undgå også at hamsteren står i direkte sollys.

Skal man lidt længere væk, til et af vore nabolande, kan det ofte også lade sig gøre på denne måde. Man skal bare være opmærksom på eventuelle regler for ind- og udførelse af dyr til og fra de enkelte lande. Husk at det også gælder hjemrejsen, altså om hamsteren må komme ind i Danmark igen.