Daglig pasning

En hamster er et meget taknemmeligt dyr i forhold til pasning, da det ikke drejer sig om de store indkøb i foder eller stor investering i redskaber til pelspleje. Det anbefales med et sandbad, hvor hamsteren kan rulle sig i og dermed passe sin pels. Har man valgt en af de anbefalede bundstrø, opleves der ikke lugtgener og skift kan foretages ca 1 gang om måneden. I nogle tilfælde endda længere. Hamsteren vil hurtigt vælge et tisseområde i buret eller sandbadet, som man bør fjerne 1-2 gange ugentligt afhængig af mængden.

En hamster gør lige præcis, hvad der ligger i betegnelsen - den hamstrer. Dette bevirker, at man måske ikke umiddelbart kan se noget foder, men man må kigge lidt i dens gemmesteder i buret. Blot sørg for og strø noget mad ud i buret et par gange om ugen. Dette er også god stimulering, da de heller ikke får mad i en madskål i naturen.

For og få den bedste hjerteven ud af hamsteren, er det en rigtig god ide og snakke med og håndtere den på daglig basis, da man så får den mest trygge og kontaktsøgende hamster.

Hamstere er skumringsdyr, dvs. de er vågne morgen og aften, men med tilvænning kan man sagtens vænne dem til at stå op når man pusler omkring burene og derved være vågne når man selv er vågen.