Foder og tilskud

Hamsteren skal altid have adgang til foder og frisk vand.

Daglig fodring

I naturen er hamstere omnivore da den både spiser insekter, planter og frø, man bør derfor vælge et grundfoder med en høj mængde protein (ca. 18%) og helst animalsk protein. Det er en god ide at tilsætte ekstra protein som tilskud til foderet. Når man vælger foder skal det være specielt til hamstere eller gnavere med lignende behov, da kanin- og marsvinpiller ikke kan dække deres ernærings behov.

Nogle hamster vil have en tendens til at sortere i foderblandinger og kun tage de lækre ting, og man kan derfor med fordel skifte til pillefoder. Overvægtige hamstere bør fodres med pillefoder.

Da hamstere i naturen bruger flere timer dagligt på fødesøgning anbefales det at fordele foderet i bundstrøelsen, på den måde kan hamsteren aktiveres og deres naturlige behov for fødesøgning stimuleres. Hamsteren vil gemme sit foder i et eller foderdepoter og man kan sagtens vente med at give nyt foder til de er opbrugt eller fordele indsamlet foder på ny.

Dansk Hamster Forening har kendskab til følgende fodermærker, der dækker hamsternes behov:
- Altromin (7024 til hamster eller 1324 til mus og rotter)
- Hamster & Gerbil Complete fra Versele-Laga
- Mr. Johnson's Supreme - Hamster & Gerbil
- Mr. Johnson's Advance - Hamster & Gerbil

Tilskud og godbidder

Hamsteren er et lille dyr og det vigtigt de også spiser deres grundfoder, man bør derfor altid give godbider og tilskud med måde.

Som nævnt tidligere har hamstere brug for tilskud af protein. Dette kan for eksempel være: tørrede/levende melorme, kattetør- eler vådkost, fjordrejer og voksmøllelarver. Udover det kan man forkæle hamsteren med en smule grønt, f.eks. broccoli, tørret grøntsager, hundkiks mm.

Når man vælger godbidder skal man undgå godbidder med sukker og mælkeprodukter i.

Hamster har IKKE bruge for kalksten, mineralsten eller andre sten, da de kan skade deres nyre og de får de mineraler og vitaminer gennem en fornuftig kost.

Transport

Under transport kan behovet for væske dækkes med vandholdigt grønt, f.eks. agurk.
Læs mere om transport: Ferie & rejser